Monday, May 17, 2010

Misi jelajah blog...Abg Ben...


Salam... kabo sume? huhu..klu sume org ade cite t'sndri..aku pn mau crita jgk..ahaaa.. :)p
tpi sblm tu aku nk p'kenalkn diri aku dlu...bole je nk pngil jejaka tinggi lampai...tpi klaka la sgt,...klu kat kmpus femus org pngil anJANG la, lgi sng kot..urmm..[ x tau r cmne leh dpt gelarn tu..] smnjk aku dok kat nogori ni r...hehe, but aku jrg gne nick name tu..coz x bpe nk like sgt..ahaks,..but kengkawan blog blh je pngil mne2 [nua, or anJanG]..hee :D, bkn nk wat cerita lawak...cerita sedih pn bukan...tpi korg jgn gelak r eh.. ni bkn rekaan tpi betoi2..huhu, actually nk join misi jelajah abg Ben je....kih3.. then syrt ke-3...aku tau segmen ni..oleh krn aku ni rajin m'gmbara, aha..ye ke?..ye la, bab tu r header blog aku [Kembara Seorang Jejaka], ni bukn bru d'reka..tp dr mula aku meneroka dunia blog ni.. k, & aku tahu segmen ni, coz rajin jengah2 la ke blog abg "BEN ASHAARI".. ;)

ok nk start cite ni, urmm.. nk cerita cmne ye...cmnila aku rse blog aku lame x lame r d'perkenalkn..sbnrnye bru jugk thn lps..
aku mule b'minat nk b'blog, ketika aku visit blog kwn ku... nk taw sp? klik kat name "ISKANDAR", kat dlm blog kwn aku ni, byk kish cite tntg diary hidp dia..lg pulk aku memg selalu mnulis diary, so sjk dri tu la..aku mule minat nk b'bloging..tpi mase tu aku baru t'fikir je nk cube2 buat..tpi x reti sgt nk main2 ngn coding html..tpi kbtulan r..aku bljr multimedia..walaupn x brp expert..but aku cube bljr sndri2 je..memg mint nk explore. tpi bkn tu yg nk d'cerita sbnrnye.. but, nk crite aku b'jaya dapat wat satu BLOG ni..

pada satu hari..aku t'libat ngn AJK tok sesuatu PROGRAM kat fakulti aku..then aku d'beri tugas utk m'buat blog sebuah SECRETERIAT.. sbnrnye dlm htiku ktika tu..b'bisk..[alamak aku ni x r reti sgt nk wat..apth lgi yg ade link2 gne html]..tpi mse tu aku menyakinkn diri jgk r, & x nk mengalah kot, cbe nk praktikkn yg aku bljr multimedia ni, ..atleast aku cuba..org kata try & error..huhu, then lastly aku b'jaya jgk dlm mnyiapkn blog SECRETERIAT aku tu...aha..rase bnge jgk la...wlaupn pde mulenye aku rse x tahu..then skrg aku jdi lbh tahu...dan smnjk dri tu jgk, aku create satu blog khas milik peribadi aku sndiri..nilah dia blog k'synganku.."kembara seorang jejaka"..huhu..tula sjrh p'mulaan t'bentuknye blog aku ni..klu nk d'bhskn tntg isi kndungn dlm ni..mcm2 aku suke letk, lagu ade..sajak ade..info..or ilmiah, & jgk selit2kn tntg diary aktivti harianku..tpi x sume r..

hehe..rasenye tu lah cerita srba sdikit tntg bckgrnd blog aku...law ade yg slh n silp dlm mnyrtai misi ini...silakn bri tnjuk ajr ye...coz nua pon bru b'jinak2 dlm dunia b'blog..thz pd sume kegkawn yg m'jdi followers aku.. ok la..da lth menaip ni...nti ade mse nua create lg k..huhu..hve a nice day!! ;)

if like click here..

2 comments:

  1. salam ziarah dari blog ben :)

    datang guling2 jap kat blog ni...hehe

    ReplyDelete
  2. hehe.. err..jgn guling lme2 sgt..haha...

    thz azrul visit my blog.... ;) jom kt jelajah lgi ke blog org len plak..hehe.

    ReplyDelete

Followers