Monday, September 17, 2012

Kesah si Kucing PATI



Assalamualaikum.. rasa-rasanya lame dah aku tak update blog kan..
ntah tetibe rase nak update blog.. huhuk.. busy kot semenjak2 ni..mklumlah da kije kan..adehh

ok2 tak apa, berbalik pada entry kali ni aku nk cerita pasal si kucing PATI. actually banyak kucing ni yang berkeliaran kat sekitar umah kat taman aku ni.. biasalah kat mana ada rumah disitu ada kucing kan.. ^^), ha gambar kat atas tu ialah gambar kucing PATI yang dimaksudkan, yang hitam tu baru lepas diselamatkan kat longkang tadi, yang kuning tu pon sama juga lemas dulu masa jatuh kat longkang belakang umah..kakinya patah, skrg dah baik da.. kini sehat dan menjadi penghuni tetp kat umah sy..adehh

eh tau tak maksud kucing PATI tu.. maksudnya lebih kira macam ni.. kucing liar yang bukan belaan sendiri, @ kucing pendatang yang tompang kat rumah kita a.k.a kucing pendatang asing la tu yang dipangil PATI..hehe. sian kan tak pasal2 dipangil PATI..memandai je aku ni gelar.. huhu..sebenarnya pangilan PATI ni dulu aku dapat masa kat kolej dulu.. kwan aku la yang mula sebut kucing PATI ni..aku pon dah jadi terikut nak sebut juga.. huhu..kelakar je..

huhu.. tak apalah.. kucing pon macam binatang lain juga kan.. yang paling dekat dengan manusia..that why kucing selalu ada dengan manusia.. tak kira kat mana kita tinggal..mesti ada kucing. like me..~ hehe..

so nak jadikan cerita kucing2 tu pon dah jadi penghuni tetap kat umah ni..huhu..padahalnya dah tak mahu bela2 kucing ni.. oleh keran kesian, last jaga juga la.. just tolg2 jela jaga.. kalau dah besar.. lepaskan balik kan.. hehe.. xpelah..selagi kucing- kucing tu tak menganggu kita.. kita biarkan dia hidup dengan aman.. ^^). orait2 rasanya setakat disni kisah kucing PATI ye..ade masa kita cerita lagi ok..

kembara aku : save to PATI cat.. :P 

No comments:

Post a Comment

Followers