Monday, February 21, 2011

story 80-an yg x le d'lupekn... :p


Slmt mlm & salam sejahtera…

Korg..korg nga watpe? meh bce story aku jap.. Haa..arini aku nk story kat korg pasal kngn silam, yg xle aku lupe zmn kekecik dulu…haha.. ni sume gara2 kwn aku post kat group qm FB ptg tdi, bro “basar”.. hoho.. so aku pon kumpul la comment story2 kengkawan aku tu kat dlm blog aku nih..hehe.. emg story tu x lari jauh, dr ape yg aku alami gak… crita ni lbh trtumpu pd zmn 80-an la kot.. haa.. so sesape yg lahir 80-an msti mngalami mende2 ni gak..huhu.. jom negok!

ni part kat skola rendah dulu2 ~ngee..


- Mse pra skola (tadika) aku pakai baju butg smpi kat leher..

pstu de letak reben kat leher tu..huhu..


- Nurse gigi dtg, ajar cara guna berus gigi, pstu Gosok gigi

beratur kat tepi longkang.


- Bwk air botol yg ade tali


- stat je nk skola..msti da bli stationary.. yg x thn tu..

boxpensel besi yg leh bukak dpn blakang..hoho..


- Cikgu mngajar gune pembaris kayu yg wane kuning tu..

heheh..klaka2.. time tu ingt lagi kwn aku kne babap smpai pecah

pembaris tu…


- Kat skola dulu korg ingt x.. RMT? “Rncgn mknan tmbhn..” hehe..

time tu aku dpt gak RMT tu..pat susu free tao.. pstu mkn

pon free time rehat..


- Haa..pstu salesman yg de jual buku2 cerita.. arini bgi list,

esok bwk duit mintk mak abh smata2 nk bli buku crita,

walaupn crita buku tu da taw.. hihi


- Budk2 Klu kat libry emg baca buku, tpi negok gmba je..~lalala..


- Main lawan2 pemadam, kdg tu bli pemdm semata2 nk wat

pelwanan tu.. aku pnh gak mng, pnh boxpensel aku ngn pemdm..

hehe


- Bulu ayam jadi ramping krn selalu ne rotan..


- Time pndidikn seni, sume lukis pandai, tpi ble wana hampeh..


- time kls muzik, yg gune recoder tu..haha.. klu spe x bwk kne pinjm

yg skolah pnye.. yg da bekas2 mult org.. huu.. (aku x pnh miss bwk)


- Main ceper, majong.. emg femus kn kat skola! Haha..

ceper tu smpi lebam2 tngn gara2 main tu..


- klu kat sekolah, main2 cop tiang...adeii


- wat origami kapal.. pstu letak dalam parit, main lumba2

kat ats air tu..hehe


- yg pompan main barbie yg pakai kertas tu, klepek ats bahu,

leh pakai kn baju dia, skirt dia.. & apentah lgi..


- Pakcik yg slalu jual eskrim calong kat tepi skola aku..ingt lagi..

hehe..time tu 20$ jek.. skunk shenget da kot…


- Time ikut abah pi kedai, msti de beli brg.. jojo or tora, x pon

dendang yg dlm dia ade menan…pstu coklat dia x makan..haha


- kat umh lak wat getah klop..nk wat tembak cicak kat celah2 atap

zink rumh, klu kat umh tu cicak kompem xle idop..haha


- Balek skola ptg2 tegok siri karton “suria baja itam”,

“ninja turtle”, “otomen”..x pon “power ranges..” yg gurl lak..msti

nk “salamon”..haha


- Klu game lak..game 2D ”super Mario”, “ street fighter”,

“super contra” & mcm2 lgi. .huwarghh..


- kat kg.. ptg2 main polis sentri, x pon men baling2 selipar..hehe..


- yg girlnye main getah, lompt2 seblh kaki... x pn main batu

semban yg d'jait ngn kain isi kcg hijau.....


- lain2, main teng-teng.. x pon galah panjang or rondes..

rondes la best..smpi cari2 bola dlm semak2.. adoiii...lwk2


- & mcm2 lagi kn, klu nk story emg x kn abes.. hehe..

~da best moment..sgt best~


Kesah ni juga d’kongsi oleh aku, syida, ani honey, nadia, auji, basar, ziyad, ikhwan.. & yg t’libt ngegeh2 & scr x lnsung.. hahak.. ^^)

2 comments:

  1. huhuhu.. mengimbau kenganangan lama..

    ReplyDelete
  2. huhuu..taw xpe.. klu xde yg dulu2, xde yg skrg nih... sgt2 best kn ^^)

    ReplyDelete

Followers