Monday, January 24, 2011

indah kn idop :D

| part 1 |

uit2..x tido lagi aku nih.. mngelamonnn jao seh~~ adeszz! :D, ble d'imbas kmbali kisah silam emg kelakar & kdg tu aku blh smpi ketawa sndiri2..huhu.. lawak kot..^^ | emm..kisahnye bermula d'sni, pas selesai solt isya' tdi, cm bese aku off dinner kat mne2 kedai mkn at senawang nih..nk masak x kn la kot..lagi2 da dok umh org..time2 praktikal cmni, bli jela lagi sng..so trus pd nk kuar mkn, nk crita aku suka bejalan n merasa bnyk2 tmpt kedai mkn, tpi klu da bese kat satu kedai tu, kdg2 smpi xmo da nk pi kedai lain..

sebuah gerai, yup! tertarik ngn gerai mskn mkcik tu.. walupn bese2 gerainya, tpi sdp masakannye & sgt2 murh, ofcoz bgi aku dan klu korg sndiri yg mkn & rase kat tmpt tu, msti korg akn ckp mcm aku.. "apa org kata, dah la sedap..murah plak tu.. emg la best!..^^, harini spt biasa mkn kat gerai mckik tu, mse dok2 tngu.. aku negok gelagat mkcik kedai tu | dok pndg dari jao..mkcik tu masak.. tumis bwg, negok potg2 sayor, tolg dia kerat2 sayur ye aku tipu mne lak nk tolg kerat sayur, tolg negok adela..haha, da tntu negok dari jao, kn.. :P, wat lawak x mnjadi, korg gelak la..hik3, okeh2.. then negok gak ank2 dia tolg2 mak ayh dia...( pstu t'tbe aku senyum sesowg ) haha..

Actly suke negok gelagat org, t'tber teringt kat mak ayh aku kat kg.. taw npe aku t'snyum? coz aku tringat time aku tolg2 mak ayh aku kat gerai mkn..| aku juga antra kuarga berniaga.. so blh kata, idup aku da familiar ngn sume karenah dlm berniaga nih.. yup! d'situ hidupnya aku.. itula hikmhnye! aku trdidik ngn keadaan yg sdrhana & x sng mcm org lain..alhmdulillah.. aku bsyukur..

then, aku teringatla..time aku tolg2 mak ayah, time tu aku jadi chef kat gerai mkan aku sndiri, yup! da jdi bisa kot.. emg dri skola mngah tu.. aku da blh msk & bljr memsk.. so x eran la klu aku d'surh msk kat kdai, jdi bese da kot..(sory bkn nk banga diri) tpi suatu kelebihn..yg aku dpt dri hidop aku! i.allah la..stkt ni ingt lgi bab2 msk..huhu..bkn ape..aku lme da tingl kn dunia tu.. coz da smbg bljr da dok U tu,..tngn jdi lembut x kasar cm dulu, dri nk msk2 ni..hehe

..tpi ingt lagi la time dok rerami umh sewa aku jdi tukang msk as suri rumah at umh sewa tu..wawaaa..kira scr x profesional.. yela da dok bujg..pe pon jdi nk idop..kn2.. so ape yg aku lihat dari idop orang, aku scr x lnsung belajar tntg ape yg aku alami sndiri.. okeh2.. nk taw ape kaitanye mkcik kedai tu, smpi aku leh t'bawa2 dlm crita nih? pe crita strusnye? ntikn next part ye.. t'tbe tgn lenguh nk menaip...adeii...hehe, nk titow lak..sok keje | sowi2 nti aku crita lgi... ~to be continue..


1 comment:

Followers