Saturday, December 18, 2010

AFF | Malaysia ke FinalHanoi - Malaysia memastikan diri ke babak final turnamen AFF Suzuki Cup 2010 setelah menahan imbang tuan rumah Vietnam 0-0 di semifinal kedua di Hanoi, Sabtu (18/12). Mereka menang agregat 2-0..

Berbekal kemenangan dua gol di leg pertama di Kuala Lumpur hari Rabu lalu, Malaysia bermain defensif di Stadion My Dinh, yang dipenuhi 40 ribu suporter Vietnam. Upaya ini berhasil karena Vietnam kesulitan menembus pertahanan mereka.

Vietnam memiliki beberapa peluang untuk mencetak gol, tapi tidak ada yang membuahkan gol, termasuk yang paling berbahaya lewat sundulan Nguyen Viet Than di menit 61, dari mulut gawang. Kiper Khairul Fahmi patut dijadikan pahlawan oleh Malaysia atas kegemilangan permainannya. Ia membuat beberapa penyelamatan krusial.

Dengan demikian Malaysia tinggal menunggu pemenang semifinal lain antara Indonesia dan Filipina untuk bertanding di final. Di leg pertama Indonesia mengalahkan Filipina 1-0.

Berita melaporkan... sumber : "[detikspot]"

haha.. cayok2! malaysia... yeyy!! | aku pon nk gak jdi pnympai ~ahaks... wateva.. spe lgi nk sokong pemain Malaysia kn.. lo bkn kt selaku2 anak Malaysia... Malaysia boleh!! yezzaa!

No comments:

Post a Comment

Followers